Livsstil

Dildoens historie

I dag bliver dildoer flittigt brugt alene eller med partner i soveværelser verden om, men i sin spæde barndom var dildoen faktisk tiltænkt noget helt andet end at give kvinden nydelse. Tag med på en rejse i historie og oplev hvordan din dildo i natskuffen er mere end bare et stykke sexlegetøj du kan fornøje dig med i ny og næ.

Dildo som ”behandling” mod hysteri

Ordet hysteri eller hysterisk er stadig en del af vores ordforåd den dag i dag, men før i tiden var der faktisk tale om en reel sygdom. Eller, det var der egentlig ikke, men det var man alligevel blevet enige om. Hysteri var noget kvinder kunne have, og den eneste behandling var tilsyneladende en orgasme. I praksis betød det, at kvinderne kom til lægen for at blive behandlet, og som et led i behandlingen fik de simpelthen tur med klør fem af lægen, som blev ved med at stimulere kvindens underliv til hun opnåede orgasme.

På sigt viste det sig dog at være et hårdt arbejde for de stakkels læger, som endte med ondt i fingre, hænder og led efter en lang dag med kvindelige patienter. Derfor fik Joseph Granville den idé, at opfinde et remedie, et værktøj om man vil, som kunne aflaste lægerne. Han skabte således vibratoren, som i dag er anerkendt af kvinder verden over, som et af de mest effektive stykker sexlegetøj når det handler om at opnå orgasme.

Men nu var det jo dildoen det skulle handle om. Den fortælling er dog ikke meget ulig førnævnte, for ligesom med vibratoren, så opstod den første form for dildo nemlig også som en behandling af hysteri. Man mener således at de gamle egyptere havde en forestilling om, at hysteriske kvinder gik rundt med løsrevne livmodere, som altså kun kunne behandles med hvad der bedst kan beskrives som en dildo.

Arkæologer mener at have fundet en dildo der vurderes til at stamme fra år 6.000 før vor tidsregning – altså en rigtigt gammel sag. Der går endda rygter om, at Cleopatra i sin tid udhulede græskar og fylde dem med bier som fik den til at vibrere behageligt – ikke ligefrem den bedste dildoog bestemt ikke noget vi anbefaler til dig derhjemme.

Dildoen bruges ikke længere af læger til tilfredsstillelse af kvinder – selvom det måske ville være fint at få på recept af og til? I stedet er dildoen blevet en af de mest kendte former for sexlegetøj, og samtidig også en af de mest udbredte. Dildoen har i den grad vist sit værd og det er derfor ikke uberettiget, at den er at finde i mange natskuffer i danske såvel som udenlandske hjem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *