CRM

Storbyferie i Krakow

Polen er et af Europas billigste rejsemål og Krakow er en sand kulturel og historisk perle – med både smukke og grumme sider. Byen selv har en historisk kerne, og var så sent som i år 2000 Europas kulturhovedstad, en ære som den jyske hovedstad Aarhus havde glæden af i 2017.

Vælger du at rejse på storbyferie til Krakow, har du rig mulighed for at dykke ned i den skønne kultur og den sorte historie, der vidner om nazisternes største og mest frygtede udryddelseslejr, Auschwitz, der ligger en kort rejse fra byen.

 

Krakows historie

Selve området omkring Krakow har en lang og spændende historie, der rækker så langt som 6000 år tilbage i tiden. I omkring 550 år var byen hovedstad i Polen, før den i 1596 blev flyttet til Warszawa, som stadig er hovedstaden i dag.

 

Mest kendt er byen nok for tyskernes placering af den frygtelige arbejdslejr, der under mottoet ’Arbeit Macht Frei’ udryddede millioner at jøder under Anden Verdenskrig. I dag er lejren et yndet turistmål. Hav dog respekt for fortidens gerninger, når du besøger stedet.

 

For mange er det den smukke og middelalderlige bykerne, der er med til at gøre Krakow til noget helt specielt og her finder du også en række kulturelle og arkitektoniske perler, der bestemt er et besøg værd.

 

Seværdigheder i Krakow

I den smukke bymidte finder du mange spændende seværdigheder.

 

Blandt andet finder du markedspladsen Rynek, som ligger centralt i den gamle bykerne. Her finder du den gamle markedsplads, der har været brugt på samme måde i århundreder. I dag finder du primært souvenirs, men også et flot udbud af ravsmykker. Pladsen er også et dejligt sted at spise, da der ligger et stort udvalg af restauranter og cafeer hele vejen rundt.

 

På pladsen finder du også Mariakirken, der udefra måske ikke ser ud af meget, men indvendigt er et fantastisk skue i alle regnebuens farver. Herinde finder du lige ledes Europas største alter, der er hele turen værd i sig selv.

 

I gåafstand til markedspladsen kan opleve det jødiske kvarter, Kazimierz, der bestemt også er et besøg værd.

 

Flyv til Krakow

Som udgangspunkt er det i dag svært at finde en direkte flyforbindelse fra København til Krakow, men ikke umuligt. Med et enkel stop på vejen kan du dog klare rejsen på omkring tre timer. Det er altså ikke den helt store rejsetid, der skal lægges i. I Polen betaler du med polske Zloty. Én Zloty svarer til cirka 1,75 danske kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *